duminică, 3 iulie 2011

M-tii Rodnei 1-3 iulie





La o poarta Maramuresana!



La plecare spre varf.






Lacul Iezer (1786 m alt.)



Anca in fulgii de nea!!



In fugii de zapada!



Anca pe varf.



Refugiul de pe varf.



Pe Vf.Pietrosul Rodnei 2303 m



De data aceasta ne-au chemat spre ei muntii zonelor noastre, muntii Rodnei. Vineri, am parasit Baia Mare intr-un autocar spre directia Borsa, insotiti fiind tot drumul de o ploaie nemiloasa. Ajunsi la ora 17, ne-am inceput urcusul de 4 ore.
Sambata dimineata am plecat de la cabana, tintind spre Vf.Pietrosul- 2303 m alt. Am urcat prin ceata densa, iar ploaia, din nou, ne-a ajuns din urma, schimbadu-si in cele din urma fata...in lapovita. Urcand deja de o ora si jumatate, ni s-a aratat varful, batut de ploaie si vant. Ne-am bucurat de inaltimea lui doar 15 minute si am inceput coborarea,iar odata cu ea si ploaia s-a transformat din nou, de data aceasta in zapada. Ajunsi la cabana uzi la picioare si plini de frig,am facut un ceai fierbinte si o supa instant "ca la mama acasa". Spre seara ne-a tinut ocupati un joc de table si o poveste despre vremurile bune.
Duminica am pornit spre Borsa cu picioarele ude, iar pe drum ne-au prins doua serii de ploaie si dupa circa 2 ore am ajuns,am poposit in statia de bus unde am oferit trecatorilor o partida de striptease intrucat eram ud si am fost nevoit sa ma schimb,imi cer scuze pe aceasta cale trecatorilor carora le-am starnit curiozitatea si/sau indignarea.
Ajunsi acasa facem o analiza a turei, ne declaram multumiti si spunem cu tot sufletul "la munte nu exista vreme proasta, doar turisti neechipati corespunzator".In aceasta tura au fost: Pop Alexandru si Ardelean Anca careia ii multumesc pe aceasta cale ca a acceptat invitatia de a ma insoti in aceasta tura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu