miercuri, 28 decembrie 2011

Muntii Parang 24-27 Decembrie

                    Echipa CTM Somesul






                     Ne dadeam pe fese!!


                              Alex & Yoyo la o pauza!



                                      


                          





















     Se apropie sarbatorile de iarna si mai anume Craciunul, noi planuim din nou sa il petrecem in munte si nu in familie. Incep sa planific, destinatia aleasa fiind M-tii Parang, dau cateva telefoane si pana la urma reusesc sa adun o gasca de 16 persoane. Stabilim ca punct de intalnire Petrosani.
     In data de 24 plecam spre Complexul Turistic Parang, acolo reusim sa ne regrupam si sa stabilim planuri, despachetam rapid, si fuga la o tura scurta pe Vf. Parangul Mic(2073 m), prindem si apusul iar sus ramanem la o pauza de bere si un ceai cald, apoi am coborat la lumina natural a Lunii. Iar seara a continuat cu buna dispozitie, glume, bancuri si nelipsitele cantece de munte in acordurile minunate de chitara  a d-l Yoyo             
     In 25 dimineata ne trezim si o echipa de 4 persoane (Jhonny, Yoyo, Anca, Alex), pornim intr-o tura spre parangul Mare, dar era o ceata si zapada era mare si pufoasa care ne-a ingreunat drumul, dupa vreo 40 de minute Anca renunta iar noi mergem mai departe ajungand la refugiul Carja(2231 m), unde facem o pauza de masa, spre surprinderea noastra avem doar ciocolata de vreo patru feluri, un pateu si ceva batoane(Ia cu pita zice a meu bun bun bun, da nu avem , ia cu cutitul, da nici de asta nu avem, atunci asta e....ia cu degetele) super buna masa. Urmeaza urcusul spre Vf. Carja(2405 m) care era abrupt si putin periculos,ajungem pe varf si s-a intetit ceata, nu vedeai la 5 m de tine, decidem sa ne intoarcem spre cabana si sa incercam a doua zi din nou. Seara a continuat cu distractie si cu o partida de sanius de neuitat, pe un drum forestier in lumina frontalelor unde la a meu i-a sarit in fata un brad pe care l-a ranit putin.
    In 26, dimineata ne trezim greoi, obositi chiar cu dureri groaznice de cap, facem rapid bagajul, si formand o echipa mai numeroasa plecam spre Vf. Parang. Prima portiune a fost bine apoi la un moment dat ne-am despartit, echipa 1 formata din Jhonny, Anca si Yoyo o iau pe Parangul Mic si de acolo o iau pe creasta, echipa 2 Alex si Adriana pleaca spre refugiul Carja, Acolo ne regrupam, luam o masa bogata cu de toate, care la urcare ne-a facut sa ne fie cam rau, dar mergem mai departe, ajungem pe Vf, Carja(2405 m), de acolo drumul nostru continua pe creasta uracand si coborand  unde mai ajungem pe doua varfuri, Vf Stoienita(2421 m) si Vf. Gemanarea (2426 m), de acolo mai avem putin si iata-ne ajunsi pe Vf. Parangul Mare(2518 m), luam o pauza facem cateva poze si pornim spre cabana, inainte de a urca din nou pe Vf. Carja, apune soarele, facem cateva poze si continuam, inainte de a se lasa chiar intunericul ajungem la ref. Carja unde luam o pauza de masa, dar nu mai avem apa deoarece a inghetat. Pornim spre cabana in lumina frontalelor iar in total traseul a durat in jur de 11 ore, a fost pe cat de lung si de obositor pe atat de frumos si splendid plus de asta am avut parte de o binecuvantare de vreme.Seara am fost terminati dar acest lucru nu ne-a stricat planurile de distractie, care au tinut pana in zori.
    In 27 dupa vreo 2-3 ore de somn ne trezim, sleiti de puteri, stam in camera si ne uitam la desene animate si ne binedispunem, incepem a face bagajele si pornim spre casa cu un bagaj in plus de amintiri frumoase. In aceasta aventura au participat MIB Oradea(Mircea cu ai lui) si membrii CTM Somesul : Opris Ionut (Jhonny), Ardelean Anca, Iulian Timar(Yoyo), Pantea Adriana, Pop Alex(Mosu), Marginean Sebastian & Hudea Cristina.

Prezentarea cu pozele din tura!


20 de comentarii:

  1. superba tura!superba vreme!felicitari oameni buni!!

    RăspundețiȘtergere
  2. frumoase poze!felicitari pentru tura! cu respect!
    carari insorite!

    RăspundețiȘtergere
  3. extraordinara tura! felicitari!! si respecte pentru ce faceti!va pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. minunate pozele:) bravo.. astia`s iubitorii de munte

    RăspundețiȘtergere
  5. cand ma uit la poze imi aduc aminte ce minunat era acolo sus pe varf....

    RăspundețiȘtergere
  6. minunate poze.... bravo fotografului de mine :)A fost un Craciun foarte frumos si prima mea experienta pe munte alaturi de Alex Pop. sper sa mai merg curand pe munte.

    RăspundețiȘtergere
  7. Inainte de toate , felicitari ca reusiti sa pastrati traditia si pentru ca ati impartasit cu noi acele momente( pozele , textul si comentariile sunt nemaipomenite) . Ma bucur sa aud laude la adresa clubului. La mai multe!!!
    Mersi mult ca ati adus muntele mai aproape de cei care nu au putut sa se bucure live . Doar cuvinte de laude si multumire. Sper ca in noul an potecile muntilor sa ne duca in cele mai frumoase locuri , iar sunetul de chitara si voia buna sa fie mereu cu noi! :*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  8. va multumesc ca imi incantati sufletul cu aceste superbe poze!felicitari si va rog sa o tineti tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Fain mai oameni!! Bravo!!

    RăspundețiȘtergere
  10. La atatea comentarii nici nu stiu ce sa mai zic...ori cum va felicit si la mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  11. foarte frumoasa prezentarea, felicitari! pasi sa va fie calauziti De catre Domnul! Amin!

    RăspundețiȘtergere
  12. frumoasa prezentarea!va pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. fain fain fain,dragilor...

    RăspundețiȘtergere
  14. oau!!super!! si eu vreau!!

    RăspundețiȘtergere
  15. ce mă distrază commenturile astea anonime (nesemnate). Felicitări pentru postare, pentru organizare şi pentru tură! şi la mai mare, data viitoare. Ţucă yoyo!

    RăspundețiȘtergere
  16. Extraordinara tura! vremea a fost de partea voastra!! Felicitari!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Faina tura!! Felicitari dragilor!!

    RăspundețiȘtergere