luni, 31 octombrie 2011

Cetatea Trascaului-Piatra Secuiului




Coltii Trascaului.

Inmanarea oficiala a albumelor..



Cetatea Trascaului!




La un duel pe zidul cetatii..








Pe Piatra Secuiului!

Morghito(cucerire lui Yoyo)


Bun bun bun....


Ne trezim mai greoi dupa o noapte furtunoasa dar deosebit de frumoasa,halim ceva rapid si plecam spre satul Coltesti si spre Cetatea Trascaului aflata la o altitudine de 740 m.Cetatea Trascăului (în a doua jumătate a sec. XX numită și Cetatea Colțești), situată la vest de satul Colțești și la cca 5 km sud-vest de comuna Rimetea ,județul Alba, a fost construită în jurul anilor 1296 de subvoievodul Thoroczkay din Trascău, ca cetate locuibilă și cetate de refugiu,a fost ridicată cu premeditare pe vârful abrupt al unei klippe calcaroase, în urma invaziei tătare (mongole) din anul 1241, când au fost produse pagube însemnate localităților Trascău și Sângiorgiu.
Lasam masina si inainte sa plecam spre cetate primesc un minunat dar de la "Ai Mei" din Medias anume albumurile de la Plus Noi.Va multumesc din inima baieti.
Plecam spre frumoasele ruine, si spre mirarea noastra erau plin de turisti de toate varstele si peste 96 % de nationalitate maghiara. Zabovim vreo 30 de minute ne bucuram de splendoarea peisajului de toamna tarzie in armonia razelor de soare caldute. Plecam spre Coltii Trascaului destinatia fiind Piatra Secuiului (1129 m alt.),ajungem in satul Remetea lasam masina si pornim,dupa vreo 20 de minute Mirela s-a intors la masina nu s-a simtit bine,alaturi de Szolt si Yoyo mergem mai departe zarim vreo 3 echipe la catarat si o gramada de turisti si chiar un tata cu 2 copii de vreo 4 si 6 ani,super zicem noi si bravo lor,sper sa facem la fel si noi cu copii nostrii.Dupa circa o ora si ceva ajungem pe un platou intins unde erau echipe de parapantisti,vreo 30-40 de turisti si 2 jipane....asta e..
Facem o pauza inpartim o bucata de paine si zarim un grup de turisti maghiari care aveau in componenta lor una fata draguta pe care i s-a pus pata lui Yoyo, ne bucuram ca vrea sa fie roman adevarat(fara suparare Zsolt) si ne continuam drumul spre varf,pe care il atingem,ne oprim pentru o sedinta foto si apare si cucerirea lui Yoyo. Pornim spre masina unde ne asteapta Mirela care spre bucuria noastra a mers la magazin ne-a cumparat o paine,o ruda de salam si ceva branza topita care a fost ca si aurul pentru trei turisti decupati din revista "Foamea".Pornim spre casa obositi dar cu bateriile incarcate si cu gandul la munte.
Multumesc baietilor din Medias pentru aceasta tura minunata,ii multumesc domnisoarei Mirela din Medias si nu in ultimul rand lui Morghito din Ungaria.

3 comentarii: