duminică, 31 iulie 2011

Trofeul"Magura" Editia a-XXIX-a 29-31 iulie

Campionii!!
Creasta Cocosului,ATE Salamandra si Somesul.La proba de cultural!La proba TSA.Cluburile din nordul tarii la cabana Prejba 1650 mAlex si Jony la punga cu biscuiti...Alex si Jony pe Vf.Prejba 1744 mAlex si Criss pe varful Prejba(1744 m)Si mosul,hop si el....Jony hai ca poti!Criss la o saritura!Dupa o serie grozava de ploaie!Somnurosi si foarte obositi.


Cupa Magura Cisnadie editia a-XXIX-a

Participarea clubului nostru la acest eveniment a fost in primul rand un foarte bun prilej de a ne reintalni cu oameni dragi si prieteni ai muntelui.
Proba de regularitate a fost mai mult decat deosebita,inbinand elemente peisagistice de o rara frumusete cu cele hidro-climatice extreme,reprezentate printr-o ploaie torentiala ce a facut ceaiul de la cabana Prejba mai bine venit ca niciodata.Un traseu de 6-7 ore s-a transformat in unul de 8-9 ore datorita conditiilor meteo,dar iubitorului de munte I sade bine cu drumul,asa ca in 30 iulie in jurul orei 13 ajungem pe varful Prejba 1744 m. Era momentul ideal sa imortalizam aceasta experienta , intr-o formula noua cerul se c-am luminase iar de sus puteai vedea cabana ascunsa la poalele brazilor ce parka voiau sa atinga norii.
La cabana ne asteapta ceaiul,proba teoretica si un minunat foc in soba pentru a ne zvanta hainele. Gustam repede ceva si dupa fotografia de grup din fata cabanei, ne pornim spre tabara de corturi, drumul inapoi ne ofera ocazia sa vedem ce a facut furtuna din urma cu cateva ore: drumul forestier rupt, vegetatia culcata la pamant,pietrele spalate,insa imbracate intr-un aer proaspat ce ne revigora,coborand cantand cu scurte pauze pentru afine sau zmeura iar dupa ora 17:30 ajungem in tabara de baza,obositi,flamanzi,iar Alex cu o durere de coloana incredibila care ne ingrijora, insa eram printre prieteni iar acest lucru s-a vazut atunci cand doamna Mariana membra a clubului de turism Creasta Cocosului din Baia Mare s-a oferit sa ne ajute cu un sfat si cu un sprey pentru dureri care a facut aproape minuni,Ii multumim pe aceasta cale.
Concursul era pe departe de a se fi incheiat,urmau probele de alpinism si orientare iar singurul calificat si cel mai bun din echipa,Alex,nu se afla in cele mai bune conditi.Cu toate acestea dorinta de a aduce un renume clubului , ambitia si mainile de femeie intr-un masaj a avut efect miraculos asupra acestuia,motiv pentru care a si catarat, a si facut proba de orientare cu 9 posturi,castigand ambele probe.
Dupa probele de alpinism si orientare,organizatorii ne-au oferit o mancare de fasole la ceaun de toata frumusetea si deosebit de buna. Seara a continuat cu proba de cultural,initial inscriindu-se numai cluburile din nord si apoi au avut curajul si s-au bagat si restul de cluburi.Am improvizat si noi ceva pe moment ,o poezie, o sceneta si domnisoara Cristina ne-a incantat sufletele cu o doina din tara motilor,motiv pentru care am luat locul 2 la aceasta proba.Proba de cultural a fost castigata de C.T. Creasta Cocosului care ne-au incantat cu cantecele lor, sceneta dar si vocile lor minunate,felicitarile lor pentru aceasta seara minunata.
Duminica dimineata ne trezim greoi, obositi si epuizati , dar pana la urma ne trezim si incepem sa adunam bagajul,cand suntem chemati la festivitatea de premiere, spre surprinderea noastra am castigat mai multe probe decat ne-am fi asteptat: Locul I la alpinism,orientare,regularitate,Locul II la cultural si Trofeul la clasamentul general.
Clasamentul general a fost : I C.T.M. Somesul Salaj
II Dianthus Medias
III A.T.E. Salamandra Satu Mare
La acest concurs clubul nostru a fost reprezentat de : Opris Ionut, Onet Cristina si Pop Alexandru.

2 comentarii: