duminică, 25 septembrie 2011

M-tii Fagaras 20-23 septembrie 2011

Inapoi in Munti! Si unde anume, in muntii mei de suflet adica “M-tii Fagarasului”. Imi tot propuneam aceasta tura de vreo luna si jumatate,m-a retinut in prima faza organizarea concursului nostru, a trecut si acesta, a iesit bine si dorim sa mergem mai departe deoarece timpul tace si trece….
Am inceput planificarea acestei ture si am dat telefoane in stanga,in dreapta dar cam nimeni disponibil in timpul saptamanii.Solutia salvatoare vine din partea domnisoarei Anca Ardelean membra a Clubului Alpin Roman.
Marti dimineata in data de 20 septembrie pornim cu autocarul pana la Sibiu,acolo schimbam,luam trenul pana la Avrig,de acolo avem 14,5 Km pana la Poiana Neamtului.Prindem o masina de ocazie pana la cabana Ghiocelul si de acolo pornim pe jos pana la cabana Barcaciu,drumul fiind anevoios , lung si cu o diferenta de nivel de 1000 m. Am ajuns chiar inaintea lasarii serii,am montat cortul,am mancat,am mai socializat putin si apoi rapid la somn ca ne asteapta o zi mare si lunga.




Miercuri dimineata ne trezim, rapid mancam ceva, adunam cortul si plecam, tinta fiind varful Scara (2306 m), ajungem greoi pe el, diferenta de nivel era bunicica dar reusim.



de acolo continuam si ajungem la refugiul Scara



continuam drumul nostru si apoi ajungem pe Vf Serbota(2331 m )



Urmeaza o coborare si o serpuire pe minunata Custura a Saratii.







urmam cateva curbe de nivel care ne urca ,ne coboara si care ne trezeste la realitate ca nu e chiar usor si ca nu e pentru omul de rand.Pana la urma avem o urcare dificila si iata-ne ajunsi pe Vf Negoiu (2535 m)



Ne bucuram cateva clipe, consultam harta, era deja destul de tarziu in jur de ora 19,si apoi hotaram sa coboram, pornim spre Strunga Dracului care stiam de acasa ca nu mai e circulabila deoarece au cazut ceva stanci, mergem si noi de curiosi vedem si facem cateva poze ...





Plecam mai departe si hotaram sa coboram in Caldarea Berbecilor sa ne fie mai usor a doua zi. Zis si facut,am inoptat in caldare







Joi dimineata ne trezim si plecam rapid, tinta fiind varfurile Lespezi si Caltu. Dupa vreo 2 ore de mers si o urcare abrupta pe verticala fara poteca,fara marcaj ajungem pe Vf. Lespezi (2517 m)





si apoi zarim lacul Caltun care se vede super de pe varful Lespezi.



Ne continuam traseul,urmeaza o traversare mai periculoasa urmata de o descatarare si continuata cu un pic de catarare totul la liber si iata-ne ajunsi pe varful Caltun (2505 m)













Ne minunam de frumusetea muntilor si apoi o luam la vale. Ajungem in caldare la cort, ne strangem bagajele si urcam in saua, apoi cobaram prin Strunga Doamnei spre Lacul Caltun unde facem pauza de masa.





Urmeaza urcare pe Vf Laitel (2390 m)care te cam demoralizeaza cand o vezi cat e de lunga si dificila, o scoatem la capat si ajungem pe el.





Drumul nostru continua pe creasta unde la un moment dat se zareste in stanga noastra Balea Lac, dar nu coboram ci urcam si ajungem pe Vf. Iezerul Caprei(2417 m).





Urmeaza o cobarare pana in Saua Caprei si apoi poposim la Lacul Capra.



Vineri dis-de-diminata in jurul orei 6 ne trezim bem cafeluta si rapid pornim spre varful Vanatoarea lui Buteanu. In drumul nostru am intalnit in jur de 8-9 capre negre.Ajungem la traversarea spre varf cand zarim un peisaj minunat si unic din splendoarea si frumusetea muntilor...



...mai continuam si dupa 5 minute ajungem pe Vf. Vanatoarea Lui Buteanu (2507 m) ,









stam si acolo cateva minute bune deoarece doream sa ne incarcam cu energie pura din splendoarea muntilor.Ajungem din nou la lac, zabovim mai mult timp ,ba poze ,ba mancam si asteptam aparitia soarelui sa ne usuce cortul.



Ajungem intr-un sfarsit la Balea Lac, dorim sa luam telecabina pana la Balea Cascada dar costul acesteia si lipsa a 10 oameni ne face sa renuntam rapid, pornim agale pe Tranfagarasan. Ce sa facem si noi, ne incercam norocul si aici… poate , poate ne ia cineva si pe noi… Norocul ne surade si ne ia o familie de polonezi care erau cu masina incorporata cu rulota ,socializam cu ei, ba ne oprim la o cafeluta, povestim peripetii din calatoria lor si din calatoria noastra, niste oameni de nota 10 ( tot respectul pentru ei) si acum cateva poze cu ei si din casuta lor mobile.

















O tura minunata si binecuvantata de Dumnezeu! a fost o super vreme si toate ne-au iesit cum le planificasem.

6 comentarii:

  1. a fost o tura foarte reusita!vreme excelenta,realizari multe!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos,, Fagaras rege al muntilor,eu simplu muritor, Te iubesc si te ador!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Muntele meu de suflet!! Felicitari!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunat!! Frumoasa tura!! Felicitari!!

    RăspundețiȘtergere
  5. doamne, Laitelul asta pe toata lumea demoralizeaza :))) noi am fost de la balea la negoiu si inapoi cam 12h, dar cand a trebuit sa urc iar laitelul am crezut ca mor :))

    RăspundețiȘtergere