duminică, 10 iunie 2012

Peretele Colţului Crăpat(Cipkeş) 5A, VII+ 5lc.Cheile Turzii












        Visez de mult timp să fac acest traseu, am avut o tentativă cu Octav, dar acum norocul îmi surâde cu Andrei. Ne hotărâm târziu şi pe la ora 12:40 plecăm din Turda, în jurul orei 14 intrăm în traseu care are 5 lungimi de coardă(5 x 30m ), gradul 5A, VII+. Luăm coarda mea de 70 m, ceea ce ne permite să facem câte două lungimi o dată. Pleacă Andrei cap de coardă pe primele 2 lungimi care erau destul de nervoase dar frumoase, erau multe aloveole cu asigurări multiple. Ajung la el şi hotărâm că cel mai bine e să meargă el cap şi pe următoarele 2 lungimi şi eu să merg pe ultima. Înainte să ajung în regruparea 4 dau de o mică surplombă, nu era grea, prize multe, la mâini, la picioare, doar că s-a terminat benzina. Andrei se enervează puţin deoarece se pregătea de ploaie. A treia încercare e cu noroc, ajung la el,  şi pe ultima lungime pleacă tot el. Începe să plouă cu stropi mari ceea ce face ca Andrei  şi cu mine să  urmăm traseul cât mai rapid, uitând de oboseală şi de griji. Ne schimbăm rapid papuceii, mergem puţin pe creastă să găsim retragerea. Facem 2 rapeluri în tandem şi pornim spre potecă, unde puneai piciorul te făcea să o iei la vale. După câteva serii de trânte şi julituri ajungem "cu bine" în potecă. Încheiem această aventură frumoasă la o bere rece în capătul cheilor. În această peripeţie au fost: Corţ Andrei, Pop Alex(Moşu).

15 comentarii:

  1. Foarte frumoasa iesirea .... felicitari si promit ca data viitoare o sa fiu si eu prezent :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos mai dragilor!! Va felicit din toata inima, trebuie sa aveti curaj nu gluma sa va urcati pe acolo. Am tot respectul pentru voi si inca o data mii de felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos traseu, minunat, lung si greu.Va felicit!!

    RăspundețiȘtergere
  4. OAU! ceva mai dificil si mult mai greu. nu pot decat sa va admir si sa va felicit! Super tare!

    RăspundețiȘtergere
  5. tu tot timpul ai un plan B... Ma bucur ca in cele din urma ai avut parte de o duminica foarte reusita! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravo mosu, foarte tare. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari!! Un traseu foarte frumos si pe cat de frumos pe atat de dificil. nu pot decat sa va felicit si sa va admir pentru curajul vostru. Spor si succes pe mai departe...

    RăspundețiȘtergere
  8. Bai ce sa zic, sunt multi care se lauda a fi mari montaniarzi dar nu pot sa fac nici pe jumatate din ce faceti voi, aici se simte la cine ma refer! Respect pentru voi!! Bravo! Succes!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ceva mult mai dificil, aici se vede pasiunea adevarata de munti. Felicitari......

    RăspundețiȘtergere
  10. Spectaculos ca de fie care data, dar parca mai mult ti-ar fi placut iarna. Felicitari si multa bafta pe mai departe. Cu respect si multa admiratie Radu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Frumos si foarte greu! Bravo!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ma intreb oare pe unde nu te-ai cocotat tu??.... Bravo Alex ca reusesti in tot ceea ce iti propui...un adevarat iubitor de munte :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte frumos traseul. greu, sper ca intr-o alta viata sa il fac si eu, in asta nu cred ca e posibil. Felicitari si bafta!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu stiam ca faci si alpinism. Sa sti ca arata bine tura facuta de voi.

    RăspundețiȘtergere