duminică, 13 mai 2012

Cheile Cheii din Buila 12 mai



















          Dacă îți place muntele și ajungi în zona județului Vâlcea și anume în orașul Râmnicu Vâlcea, prima întrebare e încotro să o apuci......pe Cozia?! pe Buila?! în m-ții Lotrului?!
        Timpul e scurt care tace și trece, și la sfaturile ghizilor noștrii domnișoara Claudia și domnul Zaharie, plecăm spre partea de N-E a Builei și anume în Cheile Cheii, traseul ales fiind satul Cheia-Cheile Cheii pe Brâna Caprelor-Cabana Cheia-Șaua Stogșoare .
      Plecăm din Vâlcea cu un microbus de 8 persoane : Zaharie, Marius, Carmen, Geanina, Claudiu, Ionela, Claudia și Alex. Prima țintă fiind satul Cheia care se află la 19 Km, apoi ajungem la Schitul Iezer și apoi imediat găsim stîlpul ce marchează intrarea în traseu. Pornim în traseu echipați și dornici de o noua aventură, pentru mine totul era interesant și nou plus de asta D-l Zaharie spunea în mașină că este unul dintre cele mai frumoase locuri din județ. Urcăm pe potecă și după 10 minute ajungem la cantonul silvic Codric, ne bucurăm de pădurea verde și înfrunzită, de minunăția locului, de liniștea...cum curge..și șuieratul vântului prin stânci.
         Poteca este vizibilă dar după câteva minute de mers de la canton pierdem marcajul, bălăurim vreo 15 minute și apoi totul revine la normal, mergem ce mergem și ajungem la un minunat punct  de belvedere, zăbovim vreo 15 minute, admirăm minunăția munților care ne lasă să îi admirăm în toată splendoarea lor și ne pregătim de porțiunea periculoasă de pe brâna caprelor. Când să pornim auzim cum curg câteva pietre pe zonele de grohotiș, declanșate de niște căprițe negre și frumoase.
Unii din noi au avut emoții la porțiunile expuse dar cu ajutorul colegilor au depășit momentele grele și totul este bine când se termină cu bine. Coborâm grohotișul și admirăm cum o apă nebună și sălbatică se aruncă între stânci unde își croiește propriu drum..creând minunate cascade. După ceva timp de mers ajungem la Cabana Cheia care este situată la intrarea râului Cheia în cheile Cheii la o altitudine de 910 m. Zăbovim, facem pauza de masă și apoi ne continuăm traseul spre Șaua Stogșoare, care ne scoate la tunel, aici aveam punctul de întâlnire cu domnul cu microbusul.
         Închei această minunată tură și aventură cu mulțumirile de rigoare atââââât!! domnișoarei Claudia, cât și domnului Zaharie, cu gânduri frumoase și cu amintiri minunate și cu speranța revenirii în minunatele zone vâlcene........ semnează cu respect și admirație Alexandru Pop.

14 comentarii:

  1. Frumoasa tura! Felicitari!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmm....mai departe de casa dar foarte interesant....Felicitari!!! va pup!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. chiar daca e departe e foarte frumos, fiecare zona are ceva unic in ea.Felicitari si la mai mare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari si la mai mare!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. O zona frumoasa, am fost pe acolo acu ceva ani, ma bucur ca ati ajuns si voi, e departe dar merita tot efortul. Felicitari si succes pe mai departe la viitoarele proiecte.

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesant si frumos!!! Felicitari!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. To be or not to be...? Sper ca ai recitat cu intonatia corespunzatoare din Hamlet! Carari cu soare in continuare si sper sa ne revedem cat mai curand pe munte!

    RăspundețiȘtergere
  8. Frumosa tura! Felicitari!!! apropo esti cam ganditor in poze..........

    RăspundețiȘtergere
  9. Departe si chiar spectaculos.Felicitari si carari insorite!! Cu admiratie Florinel

    RăspundețiȘtergere
  10. Iulian........braila15 mai 2012 la 22:56

    Frumos...bravo!!!!!!.....stima si respect

    RăspundețiȘtergere
  11. Chiar foarte frumos si cu totul o alta zona pentru voi, Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  12. Minunat!!!!!!!!! Felicitari!!!!!!Va pup!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ca sa vezi unde te duce dorul de munte..... departe si printre minunatiile muntilor nostri. Ma bucur enorm de mult ca adaugam in fiecare saptamana articolele noi la blog datorita pasiunii si dorintei de cunoastere tot mai mare a ta, Tudor ( :P ) Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  14. ma oftic...ca tu ajungi in atatea locuri frumoase... :( vreau si eu! Bravo pt tot ce faci...te pup :*

    RăspundețiȘtergere